Gå til hovedindhold

En snak med skuespiller, sygeplejerske og forfatter, Christina Ibsen

En snak med skuespiller, sygeplejerske og forfatter, Christina Ibsen

Christina Meyer er skuespiller, sygeplejerske og forfatter. Hun er aktuel med hendes nye bog ”Med fødderne skrøbeligt plantet” og hun har tidligere udgivet podcasten ”Forandret for altid”, som hun udgav efter hendes egen skilsmisse i 2019.

Vi har mødt Christina til en snak om vigtigheden af selvkærlige handlinger i de perioder, hvor livet slår fra sig.

Hvad er selvkærlige handlinger for dig?
Selvkærlighed for mig er at være i rum med mennesker som fylder mig med god energi og kærlighed. Skal jeg nævne noget som jeg også gør for mig selv udover dette, som ellers er det ultimativt vigtigste, er det massage hos min massør Randi som jeg har kendt i 15 år og som kender min krop ud og ind. Hun ved præcis hvad min krop har brug for.

Hvad gjorde du i tiden efter jeres brud for at passe på dig selv og dit sind?
Jeg var uheldig fordi den sværeste tid for mig foregik imens landet lukkede ned for Corona. Så jeg var rimelig ramt og det var nok der, at det gik op for mig, at det var præcis det jeg havde brug for, for at nå ind til mig selv. Nemlig ro til at mærke efter. Det må man sige jeg gjorde og da jeg havde gloet længe nok ind i sofaen, rejste jeg mig op og gik i gang med mit selvstudie i form af min podcast ”For altid Forandret”. Her gik det op for mig at følelser er de samme uanset hvilken stor krise du kommer ud for. Mit sind blev udover mit eget arbejde også lysere af at tilbringe tid med mit helt nyfødte barnebarn Aksel.

Hvad var dit første selvkærlige skridt imod at finde balancen og din kerne i en ny hverdag?
Jeg lyttede til mig selv og overskred ingen grænser. Det gjorde mig noget mere besværlig at være sammen med for mine nærmeste, men det var nødvendigt, at jeg var tro mod mig selv. Jeg forsøgte at fylde min dag op med noget som gjorde mig glad. Da jeg fik lidt mere energi begyndte jeg igen til psykolog og downloadede apps med mindfullness, det hjalp så jeg fik en bedre søvn. Søvn er for mig noget af det allervigtigste for at finde balancen.

Er du god til at prioritere dine egne behov i hverdagen?
Jeg er blevet bedre til at prioritere mig selv, det har jeg ikke været ret god til førhen. Men det tager lidt tid at lære. Menneskers behov er utroligt forskellige og mine behov var i lang tid noget som indgik i en familie relation. Så jeg skulle mærke efter og prøve mig selv af og det blev ind imellem noget underligt rod jeg ikke følte mig hjemme i. Jeg er stadig på opdagelse omkring mine behov og bliver ofte overrasket over mig selv.

Har du et selv-kærlighedsritual, som du griber ud efter på svære dage?
Jeg bruger dem som er tæt på mig og som kan få mig til at se tingene på en anden og mere positiv måde. Det kan anbefales så man ikke kører rundt i en negativ spiral. At få vendt de svære ting med andre øjne og ører kan ændre mit humør fuldkommen.

Hvad gør du for at passe på din krop?
Jeg går ture, min krop har været meget stresset de sidste 3 år så jeg har ikke kunnet dyrke sport som jeg ellers altid har gjort. Jeg har dog spillet lidt tennis. Men igen massage og så elsker jeg at passe på mine fødder og mit ansigt. Jeg er ret selektiv omkring ansigts produkter og bruger gerne penge på en creme hvis den fungerer for min hud.

Hvad er din vigtigste personlige læring fra tiden efter din skilsmisse?
At jeg indeholdt meget mere som person. At jeg havde mange flere både gode og mindre gode sider som har været gemt væk i tosomheden. Ved at opdage dette har jeg lært mig selv bedre at kende og det har gjort mig i stand til at ændre på nogle mønstre hos mig selv som har været usunde.

Hvad er dit bedste råd, hvis man står et svært sted i livet og skal genfinde sig selv?
Tid! Giv dig selv tid til at mærke ordentlig efter og vær ikke bange for sorgen, ensomheden og vreden. Det er alt sammen noget som giver plads til udvikling hvis man tør se og mærke disse følelser.

Har du sat dig et selvkærligt mål for fremtiden, som du har lyst til at dele?
Jeg vil meget gerne være glad og blive ved med at udvikle mig og være nysgerrig på livet. Jeg har været så utrolig ked af det i lang tid og med små korte perioder med opture. Jeg kan mærke at det er ved at ændre sig i positiv retning og jeg vil gøre ALT for at styre den rette vej. Ikke at man bare skal være en lalleglad person 24/7 men jeg vil ikke ned i det sorte hul mere i dette liv.

 

Med fødderne skrøbeligt plantet.

Det er en bog som er skrevet som en personlig fortælling.

Min hensigt har været at andre i samme situation eller hvis man er i krise, skal kunne spejle sig i situationer som er taget ud af min egen krise. Den handler om hvordan man genvinder styrken hvis man har været helt nede i livet.

Jeg var gift i 29 år og blev svigtet en del undervejs. Men jeg var aldrig i tvivl om hvorvidt jeg skulle blive i ægteskabet. Det handler nemlig om mine mønstre. Det blev jeg først rigtig klar over i selve udviklings processen. Det omhandlede ikke kun at skrive denne bog men også om at lave en podcast i 3 sæsoner.

Din kurv