Gå til hovedindhold

Selfcare Sunday: Hårpleje

Selfcare Sunday: Hårpleje
Velkommen til endnu en berigende Selfcare Sunday! I dag dykker vi ned i universet af hårpleje og deler 7 tips og tricks til at opretholde et sundt, glansfuldt hår, selv i de kolde efterårs- og vintermåneder. 
1. Vask ikke håret for ofte
Overvaskning af håret kan resultere i, at din hovedbund producerer flere fedtstoffer end nødvendigt. Og det kan resultere i at dit hår vil føles mere fedtet. Det kan godt tage lidt tid at vænne sit hår til at blive vasket mindre hyppigt, men start med at lade der gå én dag ekstra mellem hårvaske og opjustér gradvist. Jeg anbefaler at man vasker hår 1-2 gange om ugen. 
Et lille ekstra tip til din hårvask, er altid at vaske håret 2 gange. Første gang vil du rense for stylingprodukter og snavs, og anden gang vil du rense håret i dybden. På den måde vil dit hår føles renere, og du vil opleve, at du kan gå længere tid mellem hver hårvask. Og en ekstra bonus er, at du vil opleve at få mere volumen i dit hår fordi du vil få fjernet alt hvad der kunne være af rester af hårprodukter, som tynger dit hår.
2. Giv hovedbunden lidt ekstra opmærksomhed
Når du vasker dit hår med shampoo, er det vigtigt at fokusere på hovedbunden. Det er her, at døde hudceller, fedt, skidt, forurening og rester af stylingprodukter ophobes. Desuden kan du stimulere hårsækkene og dermed hårvækst ved blidt at massere hovedbunden. Malik Care Shampoo er fyldt med Tundrapil, Grønlandsk Post, Hvedeprotein og Vitamin B5, som styrker, beskytter og plejer din hovedbund. 
3. Brug en conditioner
Når du vasker håret, åbner shampooen de yderste hårlag for at rense håret. Det er bl.a. derfor at det er vigtigt at slutte af med en conditioner, som lukker og beskytter hårstrået. Ivik Care Conditioner indeholder Tundrapil, Grønlandsk post, Advocadoolie og Vitamin B5, som blødgør, plejer og beskytter dit hår. Det er nogle helt fantastiske ingredienser til at genopbygge tørt og beskadiget hår.
4. Vær ekstra forsigtig med dit hår, når det er vådt
Vådt hår er mere sårbart og knækker lettere end tørt hår, så derfor er det vigtigt at være ekstra forsigtig med det, mens det er vådt. Du bør altid prøve at undgå at sætte det op og rede det, mens det er vådt. Et godt tip kan være at bruge en børste lavet af naturlige materialer inden du går i bad, så det filtrer mindre. De naturlige materialer sørger for at modvirke statisk elektricitet.
5. Hårpleje indefra
Husk, at sundt hår begynder indefra. En afbalanceret kost, tilstrækkelig søvn, masser af vand, regelmæssig motion og stressreduktion er nøglen til at opretholde et sundt hår hele året rundt.
6. Vælg hårpleje med den rigtige sammensætning af ingredienser
Den rigtige sammensætning af plejende, fugtgivende, beskyttende og reparerende ingredienser er rigtig vigtig for at opretholde et sundt og velplejet hår. Vores yndlingshårpleje ingredienser er Tundrapil, Hvedeprotein, Provitamin B5, Honning og Avocadoolie.
7. Ekstra ugentlig pleje til dit hår: Brug en hårmaske
Vidste du, at Ivik Care Conditioner er udviklet med så meget pleje, at du også kan bruge den som en hårmaske?
Præcis ligesom at vores ansigt, har brug for ekstra pleje engang i mellem, har vores hår det også. Jeg anbefaler, at man 1-2 gange om ugen lader håret pleje ekstra med en god hårmaske. Og vi har faktisk udviklet Ivik Care Conditioner med rigelige mængder af pleje, så den fungerer også helt fantastisk som en hårmaske.
Du skal blot vaske håret som normalt, og så påføre Ivik og lade den sidde og virke i 10-60 minutter og skylle ud. På den måde får de fantastiske ingredienser lov til at trænge bedre ind i hårstrået og give ekstra pleje.
Jeg håber at vores Selfcare Sunday-indlæg giver inspiration til at tage en ekstra pause og forkæle dig selv.
Kærligst fra
Pipaluk
- Co-founder af InuaCare, frisør og produktudvikler

Din kurv