Gå til hovedindhold

Hvorfor er pH-værdien i din hudpleje vigtig?

Hvorfor er pH-værdien i din hudpleje vigtig?

pH-værdi er en af de vigtigste faktorer at overveje, når du vælger din hudpleje. Det er vigtigt, fordi det kan have en stor indvirkning på hudens tilstand og udseende. Huden har en naturlig pH-værdi på omkring 5, og når hudens balance forstyrres, kan det føre til irritation, tørhed og en svækket syrekappe. 

 

Hvad er pH-værdi?

pH-værdi er en måling af surhedsgraden i en opløsning, fx et hudplejeprodukt, og det måles på en skala fra 0-14, hvor 7 er neutral. En pH-værdi under 7 er sur, mens en pH-værdi over 7 er basisk. Hudens pH-værdi skal gerne være omkring 5, hvilket betyder, at den er lidt sur. Dette skyldes talgkirtlernes produktion af fedtstoffer, som fungerer som en beskyttelse mod bakterier og andre skadelige stoffer.

pH-tabel

Hvorfor er det vigtigt at hudens pH-værdi er i balance?

Hvis du bruger hudplejeprodukter, som har en pH-værdi, der er for høj eller for lav i forhold til din hud, kan det påvirke hudens pH-værdi og føre til irritation, tørhed eller endda overproduktion af olie. Når pH-værdien forstyrres, kan hudens naturlige beskyttelsesbarriere blive beskadiget, og det kan føre til inflammation og andre hudproblemer. Derfor er det vigtigt at vælge produkter, der er pH-afbalancerede for at opretholde hudens sundhed og balance.

 

Andre faktorer der kan påvirke hudens pH-værdi negativt

  • Brug af skrappe hudplejeprodukter og kosmetik
  • Hårdt vand, som kan være basisk
  • Overdreven eksponering for sollys og UV-stråler
  • Visse typer af rengøringsmidler
  • Ændringer i vejret
  • Visse typer af medicin
  • Aldring, da huden kan miste sin naturlige evne til at opretholde en sund pH-værdi
  • Stress og søvnmangel

Hvad sker der hvis hudens pH-værdi kommer i ubalance

Hvis hudens pH-værdi kommer i ubalance, kan hudens beskyttelsesbarriere blive beskadiget, og det kan tage flere timer for den at komme tilbage i balance. I mellemtiden er huden mere udsat og modtagelig overfor inflammation, irritation og udtørring.

 

Hvordan kan du sikre dig at din huds pH-værdi er i balance?

For at matche hudens pH-værdi skal du vælge hudplejeprodukter, der har en pH-værdi, der er tæt på hudens naturlige pH-værdi.  Alle Inuacare produkter er udviklet til at matche hudens naturlige pH-balance, og du kan se pH-værdien for hvert enkelt produkt på webshoppen.

 

Hvorfor så en lavere pH-værdi i Iluliaq Facial Peel Mask?

Nogle få produkter er udviklet til at være mere sure end hudens naturlige pH-værdi for at virke. Et af disse typer produkter er en kemisk peel maske med AHA-syrer, fx vores Iluliaq Facial Peel Mask, som indeholder mælkesyre og har et naturligt indhold at glykolsyre fra fem naturlige ekstrakter.

AHA-syrer eksfolierer effektivt huden og fjerner døde hudceller. De kan også stimulere produktionen af kollagen og elastin, som hjælper med at forbedre hudens tekstur og udseende.

Når du bruger en kemisk peel maske med AHA-syrer, kan det være en god idé at starte med en mildere formel og gradvist opbygge din tolerance. Her er Iluliaq Facial Peel Mask et rigtig godt sted at starte fordi den er en mild kemisk peel, der samtidig indeholder en masse plejende og nærende ingredienser. Det er også vigtigt at beskytte din hud mod solen efter brug, da AHA-syrer kan gøre huden mere følsom overfor UV-stråler.

Din kurv