Gå til hovedindhold

Tanker om livet som iværksætter og co-founder af InuaCare

Tanker om livet som iværksætter og co-founder af InuaCare

I dag er det kvindernes internationale kampdag og i den anledning er jeg blevet spurgt af vores team om jeg vil skrive lidt om det at være kvindelig iværksætter og co-founder af InuaCare.

Jeg er vokset op i en iværksætter familie i Danmark, faktisk i et familieforetagende. Som barn i sådan en familie havde jeg mest fokus på ulemperne ved iværksætteri, og som 10-årig ønskede jeg mig brændende en fødselsdagsfest, hvor de voksne ikke diskuterede arbejde.

Måske var det derfor, at jeg i så mange år har forsøgt at styre min egen iværksættertrang og i stedet gjorde karriere indenfor uddannelsessystemet, hvor jeg virkelig befandt mig rigtig godt med gode kollegaer, fantastiske elever og spændende ansvarsområder.

Min indre iværksættertrold kunne jeg dog ikke holde nede, så jeg åbnede min egen klinik i Qaqortoq og udviklede det første produkt til mine egne behandlinger. I dag er det produkt vores bestseller kendt under navnet Asiaq Extra-Care Balm. I september 2014 tager Pipaluk og jeg sammen de første spæde skridt med opstarten af vores fælles hjertebarn, InuaCare.

Jeg skulle virkelig gå på kompromis med min egen holdning til at drive og skabe en familievirksomhed, for Pipaluk er min svigerdatter og mor til mine tre vidunderlige børnebørn. Det har i alle årene siden vi startede InuaCare vist sig, at være et rigtig godt og klogt valg, at vi startede InuaCare sammen.

Det gode samarbejde har altid været kernen i InuaCare. Det har været vigtigt for os at samarbejde med andre på de områder af vores forretning, som vi ikke selv havde kompetencer eller viden omkring, så vi kunne koncentrere os om det, som vi brænder for og er gode til hver især.

Pipa og jeg har meget forskellige styrker og vi spiller hinanden gode, og vi har sammen kunne forme InuaCare efter de værdier, som vi synes er vigtige både som mennesker, kvinder og iværksættere. Vi har ønsket at drive InuaCare ud fra en mere holistisk iværksættertilgang, og den tilgang til iværksætteri begynder heldigvis at vinde frem.

Det er bestemt en livsstil at være iværksætter og det at etablere et hudplejebrand er ligesom at få et barn. Intet mindre. Virksomheden kræver konstant opmærksomhed og du skal hele tiden have fingeren på virksomhedens puls, men der skal være plads til livet ved siden af og det hele menneske for at den vedvarende glæde og det mentale velvære forbliver intakt. Det er sommetider en øvelse, men Pipa og jeg holder hinanden op på det.

I dag er det kvindernes internationale kampdag, og det er så vigtigt, at vi har fokus på kvindelige iværksættere. Mit udgangspunkt har altid været at gå ind til alt, som værende helt på lige fod med hvem end jeg mødte og tage min plads i dialogen.

Det er mit bedste råd, hvis I læser med og har lyst til at starte jeres eget: tag din plads. Mit andet råd er: ræk ud i dit netværk efter hjælp og råd, for der er så meget viden at hente, som vil hjælpe dig på vejen til at etablere din forretning.  

Hvis du har nogle spørgsmål til mig eller InuaCare, så tøv ikke med at sende en mail til annemette@inuacare.com. Jeg vil så gerne hjælpe andre med en iværksættertrold i maven. Når vi står sammen, inspirerer og ikke lukker os om os selv, så skaber vi det bedste udgangspunkt for fremtiden og det gode samarbejde.

Rigtig god kampdag.

Kærligst
Anne Mette

Foto: Hans-Peter Bay - F Wild Entertainment

Din kurv